"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

30 Ocak 2015 Cuma

ÇİN ve VİETNAM' IN 3 TONLUK İĞRENÇ KEDİ TİCARETİ!!!

3 TON KEDİYİ KESMEK İÇİN KAÇIRDI




         Vietnam’da, Çin sınırından giren bir şoförün kamyonunu polisler çevirdiğinde büyük bir şaşkınlığa uğradılar. Lütfen galeriyi okuyun ve zalim insanoğlunun yarattığı manzaraya bakın;

http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/91580/2368/1/3-ton-kediyi-kesmek-icin-kacirdi

Tawşi der ki; Bu dünyada yeterli cezayı almıyorsunuz ama öbür dünyada kurufasülye gibi kazanda kaynadığınıza şahit olacağız! Böyle güzel canlara, dostlarımıza nasıl kıyarsınız!!!

GÜNÜN DOSTU

Amber

27 Ocak 2015 Salı

ÇARPAN ÖLÜME TERKETTİ AMA...

Yaralı köpeği sakinleştirip tedaviye götürdü




       Aksaray’da, arabanın çarpmasıyla arka ayağı kırılan köpeğe müdahale eden Hayvan Hakları Koruma Derneği Genel Sekreteri Cemal Doğan, yarasından dolayı saldırganlaşan köpeği önce sakinleştirdi sonra ağzını bağlayarak aracına bindirdi.  İşte o muhteşem kurtarış anının hikayesi ve kareleri ;

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay/91458/4369/1/yarali-kopegi-sakinlestirip-tedaviye-goturdu

Tawşi der ki;  O şerefsiz sürücü mobese kameralarından tespit edilip derhal mahkemeye çıkarılmalıdır! Keşke tüm yurtta da Cemal Doğan gibi iyi ve görevini tam yapan insanlar olsa..

SENİ O DENİZE ATMAK LAZIM!!


Bir Sarıyerli olarak üzüntülüyüm ve utanç duyuyorum, yorumum en aşağıda;


Sarıyer sahilinde poşette köpek cesedi




İstanbul'un Sarıyer İlçesi'nde denizde bir poşet içinde "Terrier" cinsi bir köpek cesedi bulundu. Hayvanın cesedinin üzerinde bir tutam kadın saçı ve kalp çevresinde darbe izlerine rastlandı.

Sarıyer sahilinde, poşete konularak denize atılmış beyaz renkli "Terrier" cinsi bir köpeğin cesedi bulundu. Görgü tanıklarının ifadesine göre, hayvanın cesedinin üzerinde bir tutam kadın saçına ve kalp çevresinde darbeye rastlandı.

Olay, öğle saatlerinde vatandaşlar tarafından deniz yüzeyindeki köpeğin fark edilmesi üzerine ortaya çıktı. Vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Köpeğin cansız bedeni, ağ yardımı ile sahile çekildi. Olay yerine gelen polis ekipleri konuyla ilgili tutanak tuttu. Görgü tanıklarının ifadesine göre, hayvanın cesedinin üzerinde bir tutam kadın saçına ve kalp çevresinde darbeye rastlandı.

Öte yandan, vatandaşlar 2 gün önce de benzer bir vakayla karşılaştıklarını söylediler. Yine "Terrier" cinsi bir köpeğin, bu kez arka ayakları bağlanarak ve kafasına poşet geçirilmiş bir şekilde denize atıldığını belirten vatandaşlar, o köpeğin de üstünde kadın saçı olduğunu dile getirdiler. 

(Ezgi ÇAPA / İstanbul DHA)

Tawşi der ki; Ey imansız, ey katil, ey beyinsiz!!! Yıl olmuş 2015, nasıl böyle hurafelere inanırsın, sen mi büyü yaparsın yoksa birine mi yaptırtırsın bilmem ama seni buldurtacağım! Ben yıllardır Sarıyer'in  sokak kedi ve köpeklerini besleyip hepsine yuva bulmaya çalışırken senin gibi şerefsizlere rastlamak da varmış.. İnşallah birgün sana da büyü yaparlar da o denizin debini o zavallı masum köpekler gibi sen de boylarsın! Dinimizce büyü yaptırmak ve yapmak en büyük günahtır, bunlara bulaşanlar cehennemliktir, hele bunu bir de bir canlıya işkence yaparak, milleti de bu salaklığa inandırarak, dolandırarak yapıyorsun, hiç mi acımadın bu zavallılara? Bana da beddua ettirttin, Allah belanı versin! Bu arada özellikle Terrier veya küçük cins köpeği olanlar bu dinsiz manyak yakalanana kadar köpeklerine sahip çıksın. Polis ise derhal ceset üzerindeki saçlardan saç sahibine ulaşıp büyü yapan ve yaptıranı bulmalıdır.

GÜNÜN DOSTU


16 Ocak 2015 Cuma

GÜNÜN DOSTU


TRAKYA'DA AV SKANDALI

Bugünkü Hürriyet'ten bir yazı, başımızda uyuyanlara duyurulur;

Trakya'da av skandalı

15.01.2015 Perşembe

Edirne'ye bağlı Enez, İpsala ve Gala Gölü Milli Parkı etrafında avcıların çuvallara doldurarak taşıyacak kadar çok ördek, kuğu, kaz gibi hayvanları öldürdüklerini, projektörlerle gece avı yaptıklarını, mühre ile avlandıklarını, özellikle Yeni Karpuzlu, Meriç ve Küplü bölgelerinde sayılamayacak kadar çok sayıda güme olduğunu dile getirip bu konuda yardım talep eden çevre halkının çağrısı üzerine HAYTAP, İKGT ve TRAKUŞ üyeleri bölgeye gittiler. Enez ve İpsala arasında 20'nin üzerinde...
Civardaki çöplükten uçuşan naylon poşetler, pet şişeler ormanın içine doğru 10 kilometrelik alanı kaplamış ve orman bir nevi çöplüğe dönmüştü. Her yer kırık şişeler ve cam parçalarıyla doluydu.  
Çöplüğe, ormana, yerleşim yerleri arasındaki boş alanlara ve Gala Gölü Milli Parkı etrafına atılmış pek çok kimsesiz, hasta, uyuz, hamile, yavru ve yetişkin köpek vardı.
Liman bölgesinde sürdürülebilir balıkçılık ve deniz ekosistemi için büyük tehdit oluşturan trollerin sayılarının arttığını fark ettiler.

***
Yerel halkı dinleyince öğrendiler ki...
Kara avcılığı konusunda ihlaller ve katliamlar gırla. Gece gündüz tüfek sesleri susmuyor.
İnşaat atık ve molozları ormana atılıyor; akarsu ve göller çöp dökme yeri olarak kullanılıyor.
Troller denetime tabi tutulmuyor; minicik balıklar katlediliyor.
Troller avlanma saatlerine, avlanma alanlarına uymuyorlar.
Ahtapot avcıları kutu ile avlanıyor; bunu yaparken de denize binlerce kutu bırakıyorlar. Yuvalama imkanı olmayan ahtapotların bu yöntemle nesilleri tükenmeye başlamış.

***
Bir iddia da şu...
"Geçtiğimiz yıl sivil toplum kuruluşlarının ve destekçi Şişli Belediyesi'nin yaptığı kısırlaştırma çalışmasından sonra sokak hayvanları konusunda hiçbir çalışma yapılmadı.
Belediye 5199 sayılı yasayı ihlal etti, sokaklar, ormanlar ve çöplük hamile, yaralı, hasta ve yavrulu anne köpeklerle doldu.
Bu konularda bir şeyler yapmaya çalışanlar tehdit edilip korkutuldu ve susturuldu."
HAYTAP yetkilileri şikayetleri sonucu avcılara 10 bin liranın üzerinde para cezası kesilmesinin ardından Celalistan Çiftliği'nde tüfek sesleri ile uyandıklarını, onlara gözdağı vermek isteyen eli tüfekli avcıların çiftliğin tel örgülerinin arkasından tüfeklerini doğrultup çiftliğe ateş ettiklerini anlatıyorlar.
"Bu olay, yasa dışı avlananların gözlerinin dönmüş olduğunu, bölgede devlet otoritesinin olmadığını, açıkça ortaya koydu. Yanlış uygulama ve kanunsuzluklara 'Dur' diyenlerin evleri avcılar tarafından kurşunlanıyor, evlerindeki canlılar öldürülüyor" diyorlar.
Gerçekten rezalet.
Başka bölgelerde avcılarla mücadele eden duyarlı valilerimiz, kaymakamlarımız var. Trakya'nın eksiği ne?
Oradaki yetkililer bu vahşete neden seyirci kalıyorlar?
Not: Cumartesi günleri saat 14.20'de CNN Türk'te "Can Dostum" adlı bir program var.
Köpek eğitmeni Gamze Aral sunuyor.
Programda evcil hayvan bakımı ve eğitimi, hayvan hakları, hayvan dostu ünlülerle röportajlar ve pet dünyasından haberler yer alıyor.
Ben her seferinde yeni bir şeyler öğreniyorum. Tavsiye ederim.

http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/melis-alphan_350/trakyada-av-skandali_27965138

15 Ocak 2015 Perşembe

GÜNÜN DOSTU


CEVAP: SN. DERYA ÖZKAN, KAFASI YANA DÜŞEN TAVŞANINIZ

         Sayın Derya Özkan, tavşanınızı bu gece hemen veya yarın sabah erkenden veterinere götürmelisiniz, Allah korusun felç, sara, ilerlemiş iç parazit veya başka önemli birşey olabilir, bu dedikleriniz çok önemli belirtiler çünkü,  çok acil götürün ki tavşanınız ölmesin. Geçmiş olsun.

CEVAP: SN. BATUHAN AKÇİL


         Merhaba, sizin ilk sorunuzu yanıtladım ama sanırım siz ana sayfaya bakmadınız,

http://tawsim.blogspot.com.tr/2015/01/cevap-2-erkek-lop-tavsan-almak-isteyen.html

13 Ocak 2015 Salı

CEVAP: 2 ERKEK LOP TAVŞAN ALMAK İSTEYEN SN. BATUHAN AKÇİL






       Merhaba, SORUM VAR bölümlerine doluluktan artık yorum yazılamadığından cevabı buraya yazıyorum;

1) Lütfen parayla tavşan satın almayın, parayla petshop ve çiftliklerde satılan tüm tavşanlar hastalıklıdır ve ömürleri çok kısadır. Gün ışığı görmeden karanlık bodrum katlarında minik bir kafes içinde ölene kadar her ay doğum makinesi olarak kullanılıyorlar, yavruları da 15-20 günlükken annelerinden ayrılıyor ve daha tam süt içmeden, bağışıklıkları gelişmeden sırf para için satılıyorlar, sonra hepsinde bolca iç parazit oluyor, ishal olup ölüyorlar. 10 yıl yaşaması gereken hayvan 2-3 yıl yaşarsa yaşıyor. Bu yüzden mutlaka Petarkadaş gibi sitelerde ücretsiz verilen tavşanlara yuva açın, hem de sevaba girin. İki tane erkek tavşan ancak kardeşlerse ya da küçüklerse baştan anlaşabilirler, erkek tavşanlar büyüklerse bölge hakimiyeti kavgaları çıkarırlar ve kanlı biter. 4 aylıktan itibaren de baskın olan erkek tavşan diğer erkek tavşana tecavüz etmeye kalkabilir. Çünkü kızgınlık dönemi başlar. Ama tabi ki çok da iyi geçinebilirler çünkü yalnız ve kafeste yaşayan bir tavşan mutsuz bir tavşandır.

2)  Tavşan asla kafeste beslenmez, kafesteki tavşanlar strese girip birçok hastalığa kapılırlar ve ölürler. Tavşanınıza mutlaka evinizde küçük bir oda veya ayrılmış bölüm hazırlamalısınız. Kafeste bakacağım diyorsanız asla tavşan düşünmeyin, bir insanı ömür boyu hücreye atmak ile aynıdır.

3)  1 numarada bunu anlattım. 

4)  Tavşanların veteriner masrafları azdır, 2-3 ayda bir veterinere götürüp iç parazit iğnesi yaptırmalı, tırnaklarını kestirmeli ve dişlerini kontrol ettirmelisiniz. 

GÜNÜN DOSTU


12 Ocak 2015 Pazartesi

LÜTFEN İMZA ATIN!



















Lütfen imzalayın, köpekler evlerinden atılmasın, Kiptaş yaptığından utansın! Ayrıntı;

https://www.change.org/p/kipta%C5%9F-seyrantepe-site-y%C3%B6netimi-k%C3%B6peklerimizi-siteden-atmak-i%C3%A7in-a%C3%A7t%C4%B1%C4%9F%C4%B1n%C4%B1z-davayi-geri-%C3%A7ekin/share?after_sign_exp=default&just_signed=true

8 Ocak 2015 Perşembe

İNSANLIĞIN DONARAK ÖLDÜĞÜ FOTOĞRAF!



















Yer: Sakarya / Karasu

Sakarya'nın Karasu İlçesi’nde donarak ölen bir köpeğin fotoğrafı sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşılırken, hayvanseverler karda sokak hayvanlarına karşı herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

   Twitter’da sokak hayvanlarıyla ilgili paylaşımlarda bulunan ’Masum Gözler’ isimli hesaptan, dün akşam saatlerinde Karasu İlçesi’nde çekilen bir fotoğraf paylaşıldı. Donarak ölen bir köpeğin yer aldığı fotoğrafla ilgili olarak, ’Bu resim bir saat önce Sakarya Karasu ilçesinde çekildi. Hayvanlar donuyor. O bölgede oturan arkadaşlar yardım edin’ notu ile paylaşıldı. Bu fotoğraf binlerce kişi tarafından paylaşılırken, hayvanseverler, sokak hayvanlarının olumsuz hava şartlarından zarar görmemesi için herkesten evlerinin önüne yemek ve su bırakmasına yönelik çağrıda bulundu.  
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27923568.asp?scenario_id=ilgiliHaber&action=click&label=HaberDetay3&widget_id=7351990644820035
Tawşi der ki;  Ne olurdu bu zavallıyı biri evine veya ahırına koysaydı, ne olurdu 3 ay misafir etseydi, ekmek verseydi.. Önümüzdeki günlerde benzer birçok acı kedi, köpek fotoğraflarına rastlayacağız maalesef, lütfen sokağınızdaki dostları geçici evinize alın, fotoğraflarını çekip Petarkadaş ve Facebook'tan sahiplendirin, mahallenize, kapınıza su ve mama koyun, onlar için su geçirmez sıcak klübeler yapın, unutmayın birgün siz de evsiz ve aç sokaklarda kalabilirsiniz.

GÜNÜN DOSTU