"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

31 Ağustos 2014 Pazar

PLANET DINOSAUR BELGESELİ

   
            Çocukluğumdan beri dinozorlara hep hayran olmuşumdur. Kumaş dinozor oyuncaklar, plastik  dinozor maketleri heryer dinozordu. Tabi ki bunun ana sebebi (Taş Devri çizgifilmindeki pembe, köpek gibi sevimli dinozor Dino'yu saymazsak ) yönetmen Steven Spielberg idi , 1993'te tüm dünyayı saran Jurassic Park filmi elbette Türkiye, İstanbul'u da sarmıştı, hatırlarsanız Doritos cipslerden, Mc donalds'taki kola bardaklarına kadar heryer dinozor olmuştu ve çocukken bunlardan etkilenmemek elde değildi. Bu etkileşim tabi ki sinema bölümünde okurken de günyüzüne çıktı ve kurgudan sese tüm derslerde Jurassic Park'ı sunum olarak hazırladım diyebilirim, çünkü o efektleriyle, müzikleriyle döneminin en iyisiydi, Spielberg dinozorlara resmen hayat vermişti. Yıllarca birçok dinozor belgeseli ve filmi izledim, tabi ki Jurassic Park'ın yeri bambaşka ama 2011 BBC yapımı bu harika belgeseli sonunda iyi ki izlediğimi söyleyebilirim, eğer dinozorları, araştırmayı seviyorsanız bu belgesel tam size göre, belgesel dediysem de öyle aklınıza sıkıcı birşey gelmesin, korku filmi yanında halt etmiş, o derece korkutucu, sürükleyici ve kurgusal olarak yenilikçi.. Bazen onlardan ürkecek, bazen de onlara inanılmaz üzüleceksiniz. Toplam 3 bölümden oluşuyor, karanlıkta evde yalnızken izlemeniz tavsiye edilir ;)

http://www.tvyo.com/dinozor-gezegeni/video/planet-dinosaur-1-bolum

http://www.tvyo.com/dinozor-gezegeni/video/planet-dinosaur-2-bolum

http://www.tvyo.com/dinozor-gezegeni/video/planet-dinosaur-3-bolum




KARŞILIKSIZ SEVGİ



KİM TEMİZLENMELİ ACABA??







"Tahkim Kurulu, Melo'yu kastederek 'Bazı sokak köpekleri temizlensin' diyen Volkan Demirel'e verilen 3 maçlık cezayı onadı.

Süper Kupa maçı sonrasında Galatasaraylı Melo’yu kastederek, “Belediye sokak köpeklerini zehirlesin, yoksa bu iş bana kalacak” diyen Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel’e verilen 3 resmi maçtan men cezası Tahkim Kurulu tarafından onayladı. Tecrübeli kaleci, sarı lacivertli takımın Karabükspor, Trabzonspor ve Gaziantepspor maçlarında forma giyemeyecek.
Bu durumda Fenerbahçe kalesini Mert Günok’un koruması bekleniyor."
Bana kalsa bu şahıs hem FB'den, hem de milli takımdan kovulmalıydı..
Kendisi futbol tarihine yüz karası, hayvan düşmanı olarak geçti, tebrik ediyoruz.
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/27108868.asp

30 Ağustos 2014 Cumartesi

İSTANBUL KAĞITHANE'DE KÖPEĞE TECAVÜZ ŞOKU!!!



"Kağıthane'de bir köpeğin yarım saat boyunca, bir adam tarafından tecavüze uğraması hem hayvanseverleri hem de bölgede yaşayan mahalleliyi ayağa kaldırdı. Radikal'den Serkan Ocak'ın haberi üzerine sosyal medyada da olay tüm gün konuşuldu. Kamera görüntülerinde açıkça görünen tecavüzün ardından Psikiyatrist. Doç. Dr. Burhanettin Kaya ve Veteriner Psikoloji Uzmanı Prof. Dr. Tamer Dodurka, cinsel şiddete maruz kalan hayvanın psikolojisini Hürriyet Dünyası'na yorumladı."

Hükümet, hayvanlara işkence ve öldürme suçlarındaki hapis ve para cezasını tıpkı egzost muayene cezası gibi arttırmadıkça bu cahiller adam olmaz, vereceksin 5 yıl hapis bak nasıl hayvansever oluyorlar!

http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/saglik/27108953.asp

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI 2014



30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun..



  Şimdi demokrasiyi çiğneyenler birgün elbet cezalarını bulacaklar..

MORTGAGE İLE EV ALANA KEDİ HEDİYE



           "Rusya'nın önde gelen bankalarından Sberbank, Mortgage kredisiyle ev alan müşterilerine "iyi şans" getirmesi için kedi hediye ediyor. Müşteriler, bankanın bu kampanyaya özel kurduğu siteden 10 çeşit kediden istediği kediyi seçebiliyor ve taşındığı zaman kedi yeni eve kadar getiriliyor."




    Çok güzel bir kampanya, keşke bizce de olsa ve barınaktaki canların yeni yuvaları olsa, Türk inşaat firmalarını duyarlılığa davet ediyorum. Haberin detayı ve fotoğraflar için;

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/86433/2/1/mortgage-alana-kedi-hediye

28 Ağustos 2014 Perşembe

KIBRIS'TAKİ TÜYLÜ DOSTLARIMIZIN SESİ



        Kıbrıs, yavru vatan, cennet ve eğlenceli Türk adası.. Peki oradaki dostlarımız nasıl, Kıbrıs'ta ikamet edip ücretsiz bir kedi köpeğe yuva mı açmak istiyorsunuz, onlara yardım mı etmek istiyorsunuz yoksa kedi veya köpeğiniz kayboldu, kaçırıldı mı? Harika bir Facebook sayfası, çünkü gerçekten duyarlı kişilerce hazırlandığı belli, mutlaka ziyaret edin. İşte yakından takip ettiğim adadaki pati sesi;

https://tr-tr.facebook.com/pages/K%C3%B6pek-Kedi-kay%C4%B1p-Sahip-ar%C4%B1yor/278189038902663




VOLKAN DEMİREL'E..



http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/27089437.asp

DİŞİ LOP TAVŞANA ERKEK EŞ ARANIYOR



    Sayın Tuana Alkan, dişi tavşanı Zeytin'e bir erkek tavşan aramaktadır. İlgilenenler lütfen arasın;

Tuana Alkan: 0507 446 62 49

27 Ağustos 2014 Çarşamba

VOLKAN DEMİREL'E 3 MÜSABAKADAN MEN TALEBİ



Konu: Futbolcu Volkan Demirel'e "3 müsabakadan men cezası" verilmesi talebimiz...

TFF - Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kuruluna

25.8.2014 tarihinde oynanan GS-FB spor kulüpleri arasındaki süper kupa finali sonrası maç sırasında Fenerbahçe Kalecisi Volkan Demirel,  penaltı atışları esnasında tartıştığı G.saray ''ın "Pitbull" lakaplı oyuncubu Felibe Melo için "Belediye gereksiz sokak köpeklerini zehirlesin" ifadelerini kullandığı bilgileri basında yer almıştır.

Toplumda rol model olan tanınmış bir sporcunun bu söylemi, bir yandan "öldürmeye" çağrı olmasının yanında, öte yandan duyarlı ve merhametli kitlelerin "galeyana gelmesine" sebep olmuş ve infial yaratmıştır.

HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu ve hayvan hakları aktivistleri olarak, TCK ya göre savcılıklara baş vurmaktayız. Fakat, FB Kulübü olarak da, bir başkasına hakaret amacıyla da olsa, zaten sokaklarda yaşam mücadelesi veren sahipsiz ve çaresiz sokak köpekleri için, "katliam ve ölüm teşviki" içeren bu söyleminden dolayı:

1. Volkan Demirel'e Displin Talimatnamesinin 39. maddesine göre "3 müsabakadan men cezası" verilmesini talep ediyoruz.
2. Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulundan da konuya ilişkin açıklama ve sokaklarda ki sahipsiz hayvanların korunmasına ilişkin mesajlar verilmesini talep ediyoruz.


Saygılarımızla..
Nesrin Çıtırık
HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı
______________________________________________________

EK...1....

Futbol Talimatnamesi MADDE 39 SPORTMENLİĞE AYKIRI AÇIKLAMALAR (1)
bulunan açıklamaları ile TFF’nin saygınlığını zedeleyen futbolun değerini düşüren, sporda şiddet veya düzensizliği teşvik eden, taraftar eylemlerine sebebiyet verebilecek mahiyette beyanlarda bulunan spor müsabakalarının taraflarını,müsabakalardaki görevlileri, spor kulübü veya federasyon Basın ve yayın organlarına sportmenliğe spor ahlakına veya fairplay anlayışın aykırı açıklamalardayöneticilerini rencide edecek yada bu kişilere husumet duyulmasına neden olabilecek şekilde
 açıklamada bulunan futbolculara bir ila üç müsabakadan men cezası...




VOLKAN DEMİREL HAKKINDA SUÇ DUYURUSU




……………………………………BAŞSAVCILIĞINA
Şikayet edenin adı/Soyadı:
TC NO:
Adres/telefon numarası:
Şüpheli:
Volkan Demirel
Fenerbahçe Futbol Kulübü Futbolcusu
Suç Yeri: Manisa 19 Mayıs Stadı, Fenerbahçeli futbolcuların soyunma odası.
Suç: Rol model olan ünlü futbolcu Volkan Demirel’in basına demecinde toplumda suç işlenmesi için alenen tahrikte bulunması.
Suç Tarihi: 25.8.2014
Açıklamalar:
25.8.2014 tarihinde oynanan Galatasaray-Fenerbahçe futbol kulüpleri arasındaki süper kupa finali sonrası, maç sırasında tartıştığı bir diğer futbolcuya hakaret amacıyla basın karşısında, günümüzde  zaten işkence, tecavüz, zehirlenme gibi fiillerle karşı karşıya olan sokak köpeklerinin yaşam hakkını ihlal ederek, kamuoyunu fevkalade üzen ve   galeyana getiren, bazı kötü niyetli kişilerin ise bu  fiili işlemeleri için özendirici olup tahrik edecek cümleler kurarak  ‘belediye gereksiz sokak köpeklerini zehirlesin, yoksa bana kalacak bu iş...’ diyerek beyanatta bulunan Fenerbahçe Futbol Kulübü ve Milli Takım kalecisi Volkan Demirel'in TCK nın 214.maddesi 1. bendi (1) ‘ Suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişi, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.’ ve 3. bendi (3) ‘ Tahrik konusu suçların işlenmesi halinde, tahrik eden kişi, bu suçlarıa azmettiren sıfatıyla cezalandırılır.’ hükmü uyarınca,  hakkında soruşturma yapılarak dava açılmasını talep ediyorum.
Ayrıca, bu futbolcunun Türkiye Futbol Federasyonu disiplin talimatnamesinin 39. maddesi gereğince ceza alması için de başvuruda  bulunulmuştur.
Bu konu hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını arz ederim.
Tarih
Ad/Soyad
İmza
EK1. Hürriyet Gazete haberi
http://www.hurriyettv.com/spor/futbol/kaleci-volkandan-sok-sozler-sokak-kopeklerini-zehirlesinler_44472?utm_source=hurriyet&utm_medium=Haberdetay3lu&utm_campaign=widget
EK2. Milliyet Gazete haberi
http://www.milliyet.com.tr/-belediye-kopekleri-zehirlesin--galatasaray-fenerbahce-1930883-skorerhaber/

http://www.haytap.org/index.php/201408265196/suc-duyurusu-ornekleri/fenerbahceli-futbolcu-volkan-demirel-hakkinda-suc-duyurusu

26 Ağustos 2014 Salı

VOLKAN DEMİREL VE SOKAK KÖPEKLERİNİ ÖLDÜRTMESİ



        Üzüntü içinde olduğumu biliyorsunuz, tavşanlarla ilgili yazılar yazmayı da bırakmıştım. Akşam biraz kafa dağıtmak için GS-FB Süper Kupa finalini izledim, sonra da Hürriyet.com'da FB ve milli takım kalecisi Volkan Demirel'in inanılmaz iğrenç canlı yayın ropörtajını okuyup izledim, beynime kan sıçradı, yerimde duramadım, koyu bir GS'li olarak maç boyunca yanımdaki arkadaşıma kupanın FB'nin hakkı olduğunu söyleyip durdum, ta ki GS'li Melo'nun penaltıyı kaçırması sonrası FB kalecisi Volkan Demirel'in Melo'nun üzerine atlamasına kadar. Hakemi de tebrik ediyorum, Volkan'a kırmızı kart göstermeliydi, nasıl ve neden, ya da kimlerden korktu.. Hadi onu da geçtim, Volkan'ın şu sözlerini bir hayvansever olarak lütfen dinleyin, hatta evinde köpek besleyenler iyice sesi açıp dinlesin;

"Belediye gereksiz sokak köpeklerini zehirlesin, yoksa bu iş bana kalacak." 

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/27075823.asp


        Sen yılların futbolcusu, FB ve milli takım kalecisi koskoca Volkan Demirel, sen nasıl bir insansın! Bu sözleri Melo'ya söylüyorsun ama biz senin sözlerinden ne çıkarıyoruz;

1) Sokak köpekleri gereksiz yaratıklardır, onları Allah yaratmamıştır, yaşamaya hakları yoktur, sokak köpekleri senin evindekiler gibi cins değildirler ve öldürülmelidirler.

2) Parası olanlar, ünlü olanlar, kendi dışında gereksiz bulduğu her canlıyı öldürtebilir.

3) Padişah ve babası fıkrasındaki gibi; Zengin ve ünlü bir kaleci olmuşsun ama adam olamamışsın..

4) Ceza almalısın, milli takım ve Fenerbahçe'den kovulmalısın, sokak köpeklerinden özür dilemelisin. Belki de sokak köpekleri gereksiz ve cahil insanlardan nefret ediyordur ama onlar nefret etseler bile öldürtmeyi düşünmezlerdi, kaldı ki iyi insanlardan da asla nefret etmezler.

Yazık..

Sayende gece gece beynime kan sıçradı ve bu sefer bloğumda sadece sokak hayvanlarına yer ayırarak geri dönmeye karar verdim. Neye niyet, neye kısmet..

Başta çocuklara kötü örnek olan bu adamı BİMER'e, RTÜK'e, HAYTAP'a şikayet ettim, durmayın ve siz de edin, FB TV de ceza alsın ki her önüne gelene mikrofon uzatılmayacağını anlasın.

Şikayetler için;

http://www.rtuk.org.tr/#

http://www.bimer.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx

bilgi@haytap.org






18 Ağustos 2014 Pazartesi

TEŞEKKÜRLER




    Başsağlığı yorumlarınız ve kötü günümde yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim.

15 Ağustos 2014 Cuma

HOŞÇAKALIN..

Tawşi and Milky dead..


        Tawşi'nin ağzında bildiğiniz üzere bir süre önce  tümör vardı, sonra tedavi olmuş ve atlatmıştık. Bu sefer ise aynı sorundan dün Milky aniden öldü. Tawşi ise bir gün sonra bu acıya dayanamayarak öldü, şu an şoktayım, salya sümük size bunları yazıyorum. İkisi de melek oldu, çok acı, odaları bomboş kaldı... Şimdiye kadar sokaktan kurtardığım kedilerimden bazıları çeşitli hastalıklardan öldü ama tavşan acısı da çok kötü.. Hayatıma 2 yıl boyunca renk katan uzun kulaklarımı çok özleyeceğim. Kedilerimle baş başa kaldık, kırtlaklar bizi bırakıp gittiler.. Rüyalarımda hep öldüklerini görüyordum ama çıkmasın diye hep başka şeylere yoruyordum. Ama benim lanet ölüm rüyalarım hep günü gününe çıkar, anneannem, dedem, kedilerim, tavşanlarım..

       İki yıl önce Tawşi'yi Belgrad Ormanı'nda çöp torbasıyla atılı şekilde kurtarmış, bir yıl sonra da Petarkadaş'tan sevgilisi Milky'yi bulmuştuk. Milky de ayağı kırık halde veterinere terkedilmişti. Benim can dostlarımdılar, çok erken gittiler. Tawşi bana kızınca demir topunu bilgisayara ve cama fırlatırdı, keşke yine olsa da gelip bilgisayarımın ekranını kırsa, Milky de kablosunu kemirse.. Şu an toprağın altındalar...

      Tüylü dostlarınıza iyi bakın, petshoplardan ve internetten parayla asla hayvan almayın, ilk önce sokaklardan ve barınaklardan kurtarın, Petarkadaş gibi sitelerden de ücretsiz bir dost bulabilirsiniz. Kürk ve kürklü hiçbirşey kullanmayın, Angora tüylü şapka, kazaklardan uzak durun, hayvanlara eziyet edenleri hemen uyarın ve şikayet edin, hayvan hakları eylemlerine katılın, sirklere ve yunus parklarına gitmeyin, sokak hayvanlarının deneylerde kullanılmasına karşı çıkın. Çocuklarınıza, dostlarınıza hep hayvan sevgisi aşılayın. Onlarsız ne bir dünya ne de bir blog olur..

     Unutmayın; tavşanlar su içer, inek-koyun sütü içmez, abur cubur yemez, yıkanmaz, 5-6 aydan önce sebze-meyve verilmez, önlerinde 24 saat kuru ot, saman, kemirmeleri için de boyasız çivisiz ahşap sebze-meyve kasaları olmalıdır, kedi ve köpeklerle 1 dakika bile asla aynı yerde tutulmaz, kafeste beslenmez, penisilin iğnesi yapılmaz, bir çiftseler erkek olan veterinerlik fakültesinde kısırlaştırılmalıdır...

   Şimdiye kadar hergün sorularınızı cevaplamaya çalıştım, sizler sayesinde çok güzel vakitler geçirdim, sizlere, takip edenlere, hatta arada kızanlara bile herşey için teşekkür ederim. Tavşanlarımı kaybedersem bloğa devam edemeyeceğimi söylemiştim. Bakıyorum ama ne yatağın altından çıkıyorlar ne de etrafta zıplıyorlar.. Lütfen beni anlayın.. Hoşçakalın..

                                                Tawşi & Milky

                                                                                   





GÜNÜN TAVŞANI



12 Ağustos 2014 Salı

ALLAH BİN BELANI VERSİN KEDİ KATİLİ DERYA!!!


Sıfatına tükürdüğüm katil Derya K. (27) !!!


Eskişehir'deki kedi katilinden sonra aynı tipin kız versiyonu karşımızda, üstelik fiziksel olarak da, zihinsel olarak da tıpkısının aynısı..

Afedersiniz ama tutamıyorum;

"Ulan sen ne gerizekalısın, neyin ezikliğindesin, nasıl bir dünyada yaşıyorsun da sen daha yürümeye yeni başlamış minnacık hayvanları zavallı anneleri önünde katlediyorsun!

"Seni o hastaneden çıkaran doktorun da ruh sağlığından emin değilim.."

Ailen seni nasıl yetiştirdi, nasıl insanlarla arkadaş oldun ya da ne kullanıyorsun da insanlıktan çıktın be gafil! Varsa eğer o ailen senin yüzüne tükürsün! (Annen baban olsan o kediler gibi ben de seni ezerdim!)

Sigara izmariti gibi kedi ezen yarın insan öldürür, çocuk başı ezer! Sen sokaklarda dolaşmamalısın!

Sen Müslüman olamazsın, Müslüman değil, hiçbir dinin mensubu olamazsın! Senin yaptığını satanistler yapar anca!

Evime gelmişim, hastayım, acım var, yine de haberleri açayım neler olmuş diyorum, karşımda senin haberin! Ben senin gibi ahlaksızlar yüzünden hergün panik atak geçirmek zorunda mıyım! Sen benim üzerlerine titrediğim sokak hayvanlarını nasıl öldürürsün! Katiiiiiil!

Ah şimdi Kanuni olacaktı vallahi kelleni aldırırdı.. Neden Kanuni? Ülkemizde bana göre cumhuriyet yok, Kabahatler Kanunu TCK'ya sokuldu da ne oluyori hayvan öldür, para öde çık, hayvan öldür, para öde eve dön, ooooh, siz kendinizi, sapıklığınızı tatmimn edin diye mi yarattı bu hayvanları Allah! 12 yıldır başımızda olanlar hayvanlarla ilgili ne yaptı? Onları daha beter öldürmek ve denek yapmak için daha çok çaba sarfetti!!

Şimdi her seferinde o çok sevdiği balkonunda konuşma yapan cumhurbaşkanına sesleniyorum; "Bu kediler için de balkona çıkar mısınız? Bu kedilerin ağlayan, hala onları arayan anneleri için, böylelerinin hapiste çürümesi için kanun koyar mısınız??? Hala böyle iğrenç bir dünyaya 3 çocuk getirilmesinde ısrarcı mısınız, sokakta böyle katiller dolaşırken o istediğiniz 3 çocuğun kafasını da ezerler çünkü.. Eskişehir'deki kedi katiline ne oldu; serbest bırakıldı, aynısını bu katile de uygulayacaksınız, eminim. Saygılar.."

Haberin detayları ve kan dondurucu videosu;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26992450.asp

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26989327.asp



O Allahsız senin yavrularını ezerken sen onları korumaya çalıştın ama yetmedi güzel anne.. Çok üzgünsün biliyorum bu dünyada değil ama öbür dünyada biz sevineceğiz, dişini sık.."





GÜNÜN TAVŞANI



11 Ağustos 2014 Pazartesi

GÜNÜN TAVŞANI



YİNE BİR BALKON DAHA




Duyarlı bir vatandaş olarak gidip oyumu kullandım. Demin de malum klasik balkon konuşmasına tanık oldum. Bir cumhurbaşkanı;

1) Siyasi partiden gelmemelidir,
2) Seçimi kazandıysan kendi partisinin balkonunda konuşma yapmamalıdır,
3) Biz Türkiyeli değil Türk'üz,
4) Milletinin karşısına kıraathaneden gelmiş gibi çıkamazsın, Kırgızistan Cumhurbaşkanı bile kravatını takıp şık gelmiş seni yağlamak için balkonuna,
5) Siyaset kirli bir oyundur ama sağa sola sataşılıp siyaset yapılamaz,
6) Cumhurbaşkanı olabilirsin ama Atatürk olamazsın çünkü o balkonda değil,  kalbimizde..  Üst fotoğraftaki modernlik ve asilliğe bakın sadece..

Ayrıca duygularımı şu muhteşem kısa videoyla vurgulamak istiyorum, yapanın eline sağlık;

http://www.youtube.com/watch?v=q9fxn_YNGsM

9 Ağustos 2014 Cumartesi

TAVŞANLARIN TIRNAK DİPLERİNDE ŞİŞLİK VE KIZARIKLIK



          Bildiğiniz gibi tavşanlarda egzama pati altlarında kırmızı yaralar, kabuklanmalar ile başlar çoğu zaman ama dün bir üyemizin tavşanının başına bu gelmiş, tırnak dipleri şişmiş, kızarmış, pütürcükler oluşmuş. Dolayısıyla ben de egzama olmasın diye korktum ve bugün güzel haber geldi. Kendisi tavşanını hemen iyi bir veterinere götürmüş ve bunlar sadece yere çok basmasından oluşuyormuş. Veteriner toprağa basmasını önermiş, sahibi büyük bir leğene toprak koymuş, şimdi içinde devamlı oynuyormuş, çok mutluymuş. İşte tavşanların böyle doğal ortamları olmalıdır. Onlar günboyu bizim gibi ev zeminine basmaya alışkın değillerdir. Size önerim, tavşanınızın odasının bir bölümünü veya balkonunuzu topraklı çimenli bir alana dönüştürün, size de iyi gelecektir. 

BİR TAVŞAN DAHA MELEK OLDU




            Bugün bir tavşan daha melek oldu. Daha çok küçüktü, 10 günlüktü. Alan kişi kız arkadaşına hediye olarak almıştı, sonra beslenmesi için yardım istedi. Başta çok kızdım, hem bir hayvan satın alınıyor hem de en az 3 aylık değil sadece ve sadece 10 günlük, yaşaması imkansız gibiydi ama kendisi elinden geleni yaptı. Demin öğrendim ki maalesef kız arkadaşının evinde ölmüş. Üzüldüm çünkü bir hayvanı sırf hediye olsun diye biz insanlar yok ediyoruz. Ama o kişiden daha suçlu ise o yavrucağı 10 günlükken satan zalim satıcılar. Devlet ne zaman buna el koyacak, bir yavru tavşan annesinden 45-60 gün süt içer. Siz nasıl 10 günlük bir tavşan satarsınız? Bu nasıl bir caniliktir? Neden devlet bunları takip etmez? Cumhurbaşkanlığı seçimi için hangi ilçelere ne kadar afiş asılmış takip ediliyor da bir tavşan nasıl takip edilemiyor? Nasıl edilemez çünkü sevmiyorlar. İnsanlar olarak hayvanları sevmiyoruz, sadece kendimize tahammül edebiliyoruz, benciliz. Sonbaharda yine kıyamet kopacak ve ben yine kendimi Taksim'de eylemlere atacağım, sizleri de beklerim. Lütfen herkese öğütleyin; hayvan satın almayın, barınaklar ve Petarkadaş gibi siteler ücretsiz kedi, köpek, tavşanla kaynamaktadır. Ayrıca çok küçük yavrular alınmamalıdır, alırsanız cinayet işlemiş sayılırsınız. Böyle küçücük hayvan satan yerleri de tespit edip ihbar edin. 




VETERİNERLERİ BLOĞA DAVET EDİYORUM




            Neden veteriner veya veteriner öğrencileri arada gelip blogtaki hastalık sorularına yorum yapmıyor acaba?  Dediğiniz gibi ben veteriner değilim ve bu durumda siz gelip yardımcı olabilirsiniz.  Yardımınızı bekliyorum.

GÜNÜN TAVŞANI



5 Ağustos 2014 Salı

HELAL OLSUN



İşte inanılmaz duyarlı, cennetlik bir vatandaşımız ve örnek davranışı;

Kedi kurtarma operasyonu

    "Siyasiler, kamu görevlileri ya da parti mitingleri için yolların kesilmesinin normal bir hal aldığı bugünlerde, trafiğin durdurulması hiç bu kadar anlamlı olmamıştı. Yerel bir televizyonda kameraman olarak çalışan Nevruz İlimdaroğlu, haber için gittiği yerde bir yavru kedinin ana cadde üzerinde araçlar arasında ezilme tehlikesi geçirdiğin görünce, yola çıkarak araçları durdurdu. Kediyi yakalamak için peşinden koşan İlimdaroğlu, daha sonra trafik polislerinden yardım isteyerek yolu trafiğe kestirdi ve yakaladığı yavru kediyi boş bir arsaya bıraktı." 

Hüseyin TÜCCAR-BURSA-(DHA)
http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/85639/2/1/kedi-kurtarma-operasyonu

GÜNÜN TAVŞANI



4 Ağustos 2014 Pazartesi

GÜNÜN TAVŞANI



CEVAP; TAVŞANI ÇİFTLİĞE VERMEK


       Dersleriniz yüzünden tavşanınızdan vazgeçmemelisiniz, sonuçta annelerimiz bizleri "İşte çalışıyorum, çocuğa artık bakamayacağım." deyip Çocuk Esirgeme Kurumu'na terketmedi :) Çiftlik tabi ki ilk başta kulağa hoş geliyor, daha özgürce koşup oynayacağı doğal alanı, arkadaşları olabilir, bunun yanında tabi çiftliğin olumsuz yanları da olabilir; başka tavşanlar varsa her ay doğum yapıp yıpranabilir, diğer tavşanlardan hastalık geçebilir, soğukta veya aşırı sıcakta kalabilir, telle örgülü bir alan yoksa kedi köpek saldırabilir... Ama size uzun bir süredir alıştıysa bu onu depresyona sokabilir. Tavşanlar çok narin ve duygusaldır. Bir hayvanı herşeyi göze alıp evinize aldıysanız onu yarı yolda bırakamazsınız. 

2 Ağustos 2014 Cumartesi

GÜNÜN TAVŞANI



CEVAP; ÖLEN YENİ ZELLANDA TAVŞANI


         Merhaba, başınız sağolsun. Tavşanlara süt verilmez, bu onları öldürür. İç parazitten sinek böcek ısırmasına, yanlıl beslemeden şoka, mantardan egzamaya herşey olabilir. Maalesef tam bilgi veremem. Keşke süt vermeseymişsiniz.

1 Ağustos 2014 Cuma

HAYVANLAR İÇİN SESSİZ KALMAYIN




        Etrafınızda bir kedi, köpek veya başka bir hayvana sokakta veya sahibi tarafından evinde işkence mi yapılıyor, bir hayvan çaresiz kurtarılmayı mı bekliyor, sessiz kalmayın, hemen polisi arayın, Haytap'ı, Hakut'u arayın, Bimer'e şikayet edin, baroya mail atın. Hayvanlar konuşamaz ama siz sessiz kalmayın. 


Bimer:

http://www.bimer.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx


Haytap:

http://www.haytap.org/index.php/iletisim/haytap-hayvan-haklari-federasyonu


Hakut:

http://www.hakut.net/hakut-hayvan-arama-kurtarma-iletisim.html



İstanbul'daki sokak hayvanları için ücretsiz belediye ambulansı:

153

BUGS BUNNY'NİN EVRİMİ


                Birçoğumuz onunla büyüdü çünkü biz yokken bile o hep vardı, zekası, komikliği, becerileri ile işte dünyanın en ünlü tavşanı ve değişim evresi;







GÜNÜN TAVŞANI